13 appartementen en 3 woningen, Delft

Pastorale

13 appartementen en 3 woningen, Delft

In opdracht van en in samenwerking met Stichting Heelweg uit Sidderburen heeft Vink+Veenman de transformatie van de leegstaande Pastoor van Arskerk en het naastgelegen parochiehuis naar woningbouw gerealiseerd.

De bijzonder cirkelvormige constructie van de kerk blijft behouden. De koepel en de muren worden weggehaald zodat er aan autonome zuiver cirkelvormige colonnade overblijft. Binnen deze ruimtelijke constructie worden op de kerkzaalvloer acht woningen geplaatst. Op de plaats van de oude pastorie komen vijf woningen. Achter in de diepe tuin is een vrijstaande villa geprojecteerd. Het groene karakter van de omgeving wordt door de transparante opbouw versterkt. Parkeren wordt geheel op eigen terrein gerealiseerd.

Duurzaamheidsaspecten krijgen grote aandacht. De woningen krijgen geen gasaansluiting, iedere woning krijgt een individuele warmtepomp, op de colonnade worden zonnecellen/collectoren geplaatst en de ramen zijn voorzien van driedubbel HR + glas. Daarmede wordt ook het elektriciteitsgebruik geminimaliseerd.