11-11-2022

Oplevering 55 appartementen in Aalsmeer

In opdracht van Tupla Vastgoed b.v. hebben wij in bouwteamverband 55 appartementen in Aalsmeer gerealiseerd. Het project kenmerkt zich door de oude kerk uit 1952 waarin een gemeenschapsruimte en 3 lofts zijn gecreƫerd. De overige 52 appartementen zijn verdeelt over twee nieuwbouw complexen. Deze nieuwbouwcomplexen staan middels een corridor via de kerk weer onderling in verbinding. De gerealiseerde appartementen variƫren tussen een studio, twee kamer appartement, driekamer appartement en lofts.

De gemeenschapsruimte in de kerk geeft voor de gebruikers de mogelijkheid om samen te komen en/of om een verjaardag te vieren in plaats van in het appartement. In de gemeenschapsruimte zijn de authentieke details en constructies in het zicht gebleven en gerestaureerd waar nodig. Deze ruimte kenmerkt zich voornamelijk door de grote open ruimte en de twee kenmerkende ronde dakkapellen. Ook de lofts in de kerk kenmerken zich door de authentieke details en constructies welke deels in het zicht zijn gebleven. Dit geeft een zeer bijzonder gevoel samen met de vrij kleine gevelopeningen.

Tijdens de restauratie van de kerk zijn onder andere ook de dakconstructie en kerktoren aangepakt. De onderconstructie van de kerktoren was nog in perfecte staat waardoor dit behouden kon blijven. Het bovenste gedeelte is wel compleet vernieuwd. De weersinvloeden hadden teveel sporen achtergelaten op de oude ronde dakkapellen waardoor deze compleet nieuw in het werk gemaakt zijn. Bij dit prachtige timmerwerk zijn speciale op maat gemaakte G en G delen toegepast om de ronding weer net zo te krijgen als de oorspronkelijke dakkapellen. De dakkapellen zijn ook voorzien van dubbele beglazing conform de huidige maatstaven. Dit geldt overigens ook voor de vloer en gevelisolatie in de kerk.